Recept Baconlindad Helgrillad lax


600g mittenbit av filead urbenad lax
1 pk bacon
2 msk tomatpesto
1 tsk smoky paprikapulver
1 krm cayennpeppar
1 dl riven präst eller liknande


Blanda ihop fyllningen och bred ut på den fileade och skinnfria laxen.
Lägg ut baconskivorna omlott så att de täcker hela rullen.
Ta en baconskiva och lägg en under laxen längs med, lögg rullen på baconbädden och vik över endarna för att hålla kvar fyllningen. 


Vik skivan runt endarna och rulla resten som bilden.
Börja grilla med skarven neråt och grilla på medelvärme tills hela laxrullen fått fin färg. Totalt ca 10 - 15 minuter och rulla runt så alla sidor grillas lika. Bakar man i ugnen tar det samma tid i 200*.
Lax ska ju helst vara lite geleig innuti för att inte bli hård och torr. Trycker man lätt ska den kännas lite stum.
Kan vara gott att hacka och snabbt förvälla lite spenat att ha i fyllningen. Blir nog snygga skivor också.
Servera med en sallad och en kall sås till. Jag kryddade crem fraish med citron, cummin, salt och peppar, väldigt mild. 
Koka bulgur, matvete eller pärl couscous i vatten och krossad tomat kryddad med lök, vitlök och örter.
Kan ju ätas kall och allt är ju då enkelt att förbereda innan.