ca 10 bitar
200g smör
200g god mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
Smält smöret och chokladen i en kastrull. Vispa vaniljsocker, socker och ägg i en skål. Blanda de båda och vänd försiktigt i de siktade torra ingredienserna.
Grädda i 20 minuter i 175*. Kakan ska vara lös i mitten.
Låt kakan svalna i formen under tiden kan man göra ganachen.
Koka upp 1 1/2 dl grädde och häll den över 200g fint riven vit choklad. Rör tills den är smält. Ha i 2 msk galiano eller annan färglös likör. Låt svalna i kylen till den tjocknar.
Bred över den kalla kakan.
Koka upp 1/2 dl grädde och häll över 100g fint riven mörk choklad. Låt stelna helt i kylen, lägg i sprits och spritsa runt kanten. Pudra kakao med en sil över kakan och garnera med blommor.
Går bra att bre hela tårtan med den vita ganachen, även kanterna och skippa den mörka chokladen och bara garnera med pudrad kakao. Ett moment mindre.