Recept Tryffeltårta



Botten:
150g smör
2 dl socker
1 dl muscovadosocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl

Mörka tryffeln:
200g mörk god choklad
1/5 dl grädde
1/2 dl stakt kaffe, espresso
50g smör

Ljusa tryffeln:
200 g mjölkchoklad
1/5 dl grädde
2 msk Kahlua
50g krossad Dajm

Vita tryffeln:
200g vit choklad
1 dl grädde
2 msk Galiano likör
25g smör

Garnera med mörk choklad som kan smältas, tempereras och spritsas till fina mönster eller så kan man ju hyvla eller riva choklad över tårtan. 
Jag gjorde små chokladplatttor som jag penslade med ätbar guldfärg och satte ner i tryffeln innan den stelnade helt.

ca 20 bitar

Smörj och bröa en form 26 eller 24 cm.
Smält smöret och blanda i allt socker, salt och kakaon. Vispa med en elvisp och ha i ett ägg i sänder under vispning.
Sikta i vetemjölet och blanda försiktigt.
Häll smeten i formen och grädda i 175* i 15 minuter. 
Ta bort formens kant och diska den ren från skorpsmulor. 
När botten svalnat klä kanten med en remsa overheadfilm, kakan får en finare kant och är lättare att få ur formen sedan.

Börja nu med en tryffel i taget, den mörka först.
Riv chokladen på den fina sidan av rivjärnet ner i en bunke.
Koka upp grädden och kaffet och häll över chokladen. Blanda i det rumsvarma smöret.
Delar det på sig, koka upp 1/4 dl grädde till och vispa i tills tryffeln är slät.
Häll i formen ovanpå botten. Låt stelna i kylen minst en timme.

Gör nu nästa tryffel på samma sätt.

Går utmärkt att göra ett par dagar innan kalaset.  Garnera tårtan eller servera som den är.