Receptet Fläsk i Sötsur sås


4 pers:
500 g skinkstek eller kyckling om man hellre vill det
1/2 tsk salt
4 msk majzena
6 msk vetemjöl
1 msk kinesisk matlagningsvin
1 ägg
1/4 grön paprika
1/4 röd paprika
5 cm finhackad ingefära
1 salladslök
såsen:
4 msk kinesisk matlagningsvin eller sherry
3 msk mörk soja
3 msk brun farin
11/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning

vegetabilisk olja
ketchup

Börja med att skära köttet i små lagom bitar och blanda med salt och vin.
Blanda ägg och mjöl i en skål och häll över köttet. Blir det för torrt kan man droppa i lite vatten.
Skär sedan paprikan i bitar, ca 3 cm stora ruter.
Hacka lök och ingefära.
Blanda ihop 1/2 msk majzena, mörk soja, vin, farin, buljong och vatten i en mugg.
Hetta upp oljan i en wok och stek köttet tills det fått lite lite färg. Lägg i lite i taget och lägg åt sidan.
Hit går bra att förbereda och fortsätta när man är redo att äta.
Sedan hettar man upp lite olja och fräser på ingefäran och löken.
Häll på såsen och låt det puttra och bli tockt.
Lägg i köttet och paprikan.
Krydda med 1 msk ketchup.
Klart att servera.