Receptet Sesampanerad Kycklingschnitzel

4 pers
4 små kycklingbröst eller om de är stora dela på mitten
1 ägg
majzenamjöl
salt, kryddsalt eller vitlöksalt
peppar
2-4 dl sesamfrön

1 skiva getost
2 dl creme fraiche
sallad

bulgur:
3 dl bulgur
4 dl vatten
1 burk hackad tomat
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk kalvfond
3 msk olivolja
1/2 fint hackad morrot
1/2 fint hackad gul paprika
1/2 fint hackad röd paprika
1 liten rödlök fint hackad
4 vitlöksklyftor hackade
3 msk olivolja

Banka ut fileerna med en hammare eller något annat platt (stekpanna går bra).
Lägg gladpack emellan så blir det mindre kladdigt.
Krydda majzena med salt och peppar.
Vänd köttet i mjölet sedan det lätt uppvispade ägget och sist sesamfröna.
Lägg åt sidan.
Sätt på ugnen på 160*.
Hacka alla grönsaker till bulguren och fräs i lite olja i en panna.
Lägg åt sidan
Koka upp vattnet och tomathacket tillsammans med buljongtärningen och kalvfonden.
Häll i bulguren och koka ca 15 - 20 minuter.
Under tiden kan man steka kötten i 1 msk olja och 2 msk smör tills de fått lite färg, ca 3 minuter på var sida.
Lägg på ugnsfast fat och efterlaga i ugnen tills allt är klart, max 20 minuter, det får inte bli torrt.
När bulguren är klar blanda i de frästa grönsakerna och olivoljan.
Gör en god sallad.
Mixa ihop osten med crem fraischen, lägg i skålar och servera.
Gott både till fest och vardags.