Receptet Tomatsås till Nudlar

4 per
250g skivad kycklingfile
marinad : 2 msk matlagnningsvin, 1 tsk salt, 1 msk olja, 2 tsk ljus soja, 1 tsk majzena
1/2 dl olja
1/2 gul lök
5 cm fint hackad ingefära
500 g körsbärstomater eller solmogna vanliga
50g vitlökstjälk
1 liten selleri
1 torkad chili eller cayennpeppar
4 vitlöksklyftor fint hackade
1 msk vinäger rödvin eller äpple
2 tsk socker
2 msk mörk kinesisk soja (kan inte vara den indonesiska)
salt
1 msk kinesiskt matlagningsvin eller torr sherry
Till oljan
1 tsk cumminfrön
1 stjärnanis
1 tak Sichuanpeppar
1 kapsel mörk kardemumma Finns en kardemumma som är mörk och har en kraftig smak. Ta alternativt vanlig kardemumma.
1 liten kanelstång
2 lagerblad
5 cm ingefära
1 vitlöksklyfta
vitlök, salladslök, koriander till servering

Börja som vanligt med all hacka och mät upp allt.
Lägg köttet i marinaden.
Nu ska oljan smaksättas med kryddorna. Hetta långsamt upp oljan tills kryddorna och vitlöken blir gyllenbruna, de får inte brännas. Ta bort alla kryddor.
Lägg i tomaterna och puttra tills de mjuknat och nästan är helt upplösta. Lägg åt sidan
I en ny panna/wok hetta upp lite olja och bryn lök, ingefära och vitlök tills det fått lite färg.
Lägg i det marinerade kycklingen och bryn tills köttet är lagat.
Krydda med sojan, salt och matlagningsvin.
Häll ner i tomatsåsen.
Häll i den mörka sojan, socker och salt om det behövs.
Tillsätt resten av grönsakerna och låt såsen puttra ett par minuter.
Kan ha i en pressad vitlöksklyfta i slutet om man gillar vitlök.
Blanda ner de nykokta nudlarna i tomatsåsen och servera med lite hackad salladslök och koriander om man gillar det..