Receptet Tournedos med Trattkantareller och Polenta


4 köttbitar
5 dl skivad svamp
4 msk smör
smålök
1 msk socker
salt peppar
körsbärstomater

Polentan

3 dl polentagryn
6 dl vatten
1 buljongtärning
1 msk soltorkad tomatpasta
1 dl riven parmesanost
1 msk smör

Stek lökarna i en panna med lite olja. När de fått fin färg stö över sockret och häll på1/2 dl vatten efter sockret karamelliserats. Stek på medelvärme tills vattnet dunstat. Tillsätt vatten en gång till och upprepa ca 2 gånger. Lägg åt sidan.
Stek svampen i smör och lägg åt sidan.
Koka vattnet till polentan med buljongen och pastan. Häll i polentan, sänk värmen och rör hela  tiden i ca 15 - 20 minuter.
Stek under tiden köttet i pannan med lite smör och en skvätt olja. Bryn på alla sidor tills köttet känns lagom för jusst din smak. Häll över svampen i grytan.
Tillsätt riven parmesan och smör i polentan. Om det behövs får man ha i lite extra vatten i polentan, konsistensen ska vara krämig.
Lägg upp på talrikar med alla tillbehör.
Kanske kan ha en god salladsmix som förätt.