Receptet Kycklingrullad med Trattkantareller och Tomatrisotto


8 - 12 urbenade kycklinglår eller 4 kycklingbröst
2 dl hackad förvälld svamp
5 vitlöksklyftor
2 msk hackad timjan och persilja
1 msk smör
1 bit fetaost
1 grönsaksbuljong
1 msk kalvfond
3 dl vatten
salt peppar
1 tsk majzena och lite vatten

Risotto:
3 dl avorioris
6 dl vatten
1 dl krossad tomat
1 dl rött vin
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl riven parmesanost
1 msk smör

Stek svampen i lite smör med pressad vitlök.
Lägg en klick svamp och en bit fetaost på kyckliglåret, rulla ihop och fäst med en sticka.
Stek alla låren i en gryta med lite smör och olja. Låt de först få lite färg och sänk sedan värmen och låt de steka klart långsamt. Glöm inte att krydda.
Fräs under tiden riset i lite olivolja. Värm upp vattnet med vinet, tomatkrosset och buljongtärningen. Späd på riset med den varma buljongen lite i sänder och rör hela tiden.
När köttet är brynt runt om häll på vattnet, buljongtärningen och kalvfonden. Koka ihop skyn och red med majzenamjöl. Smaka av och krydda om det behövs.
När all buljong till riset kokat in och riset är al dente, lägg i osten och smöret. Rör i lite mer vatten om riset är för torrt.
Servera med en liten sallad.