Receptet Citronpaj med Lakrits

form ca 30 cm med lös kant
Pajdegen:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk kallt vatten
1 msk florsocker

Fyllningen
1 burk kondenserad mjölk
1 1/2 dl pressad citron
3 äggulor
4 käck

Blanda ihop pajdegen och låt den vila i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175*
Blanda ihop äggen och sockret, ska inte vispas.
Häll i den kondenserade mjölken och citronsaften.
Kavla ut degen på en bit plasfolie. Det går då lättare att flytta degen.
Lägg degen i den smörade formen. Skär bort deg så kanten blir gämn. Det måste gå upp ca 6-8 cm på kanten.
Förgrädda skalet i ca 10 minuter. Lägg folie i botten på skalet så den inte ramlar ner. Kan också hälla i gula ärtor i skalet med smörpapper.
Häll smeten i skalet och fördela bitar av käcken i smeten.
Grädda i ca 15 minuter. Sänk värmen lite om pajen får färg. det ska inte bubbla, smeten ska bara stanna till.
Pajen kan gärna vara lite skvalpig i mitten.
Låt pajen kallna i kylen

English
Bakingpan detachable edge
pie dough:
100g butter
2 dl flour
1 egg
1 tablespoon cold water
1 tbsp icing sugar

filling
1 can of condensed milk
1 1/2 dl lemon juice
3 egg yolks
4 pieces salty liquorice candy

Mix together the pie dough and let it rest for at least 30 minutes.
Preheat the oven to 175 *
Mix together the eggs and sugar, should not be whipped.
Pour in the condensed milk and lemon juice.
Roll out the dough on a piece of cling foile. It is then easier to move the dough.
Put the dough into the buttered mold. Cut the dough so the edge is smooth. It has to go up about 6-8 cm on edge.
Pre-bake shell in about 10 minutes. Place foil in the bottom of the shell so it does not fall down. Can also pour in yellow peas in the shell with greaseproof paper.
Pour the batter into the shell and distribute pieces of liquorice in the batter.
Bake for about 15 minutes. Lower the heat a bit if the pie gets color, it should not bubble.
The pie can be a bit choppy in the middle.
Let pie cool in the fridge